Meermanstraat

Aan elf eengezinswoningen in Delft is een onderhoudsbeurt gepleegd. De staat van het hout is geïnventariseerd en hersteld. Er zijn deelvervangingen uitgevoerd en epoxyreparaties.

Het hout is vervolgens voorzien van een alkydhars verfsysteem. Het kunststof was beschadigd en is voorzien van een hechtprimer op basis van kunsthars. Het geheel heeft daarna een alkydhars laklaag gekregen. Zo zal het kunstof minder snel verkleuren en blijft het mooi.

Vier woontorens in Voorburg

Bij vier woontorens in Voorburg is een tussenbeurt gepleegd aan alle houten elementen. Alle onderdorpels hebben een extra schilderbeurt gekregen en alle verbindingen zijn afgekit en overgeschilderd. Zo kan het houtwerk nog jaren mee voor er een volledig nieuwe schilderbeurt nodig is. Door middel van deze schilderbeurt worden de onderhoudskosten voor de opdrachtgever over meerdere jaren verspreid.

Abraham Kuyperlaan

Aan jaren ‘30 panden in Rotterdam Noord is noodzakelijk onderhoud gepleegd. Allereerst is er houtrot gesaneerd en daarna is het noodzakelijke deel afgebrand om tot een volledig nieuw verfsysteem te komen. Door grotendeels af te branden is de spanning van de oude lagen verf weggenomen en kon een nieuw en betrouwbaar verfsysteem ontstaan.

Voordeuren zijn volledig kaal gemaakt en afgenomen met ontweringswater. Zo zijn aangetaste en bevuilde plekken zoveel mogelijk weggehaald. Vervolgens zijn de voordeuren afgeschilderd in een UV-bestendige hoogglanslak